Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


                                              http://store24.hu/asvanyekszer/kezdolap

Szénanáthás?

 

Minden tavasszal hirtelen megszaporodik a tüsszögő és orrot fújó emberek száma. Ilyenkor az allergiások java része úgy tekint otthonára, mint az allergia elleni mentsvárra, noha allergének a lakáson belül is találhatók. Szénanáthás betegként érdemes komolyabb figyelmet fordítani szűkebb környezetünkre, hogy csökkentsük az allergiás behatások mértékét, egészségesebbé, lehetőleg allergén-mentessé tegyük közvetlen környezetünket.

 

Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokra, amelyek egészséges egyéneknél nem váltanak ki választ a szervezetből. A tüneteket okozó anyagokat allergéneknek nevezzük, ilyenek lehetnek például virágok pollenjei, állati szőrök, atka, penészspórák, különböző állatok mérgei, mikroorganizmusok, bizonyos élelmiszerek, gyógyszerek, vegyszerek, fémek stb.

 

Tippek az allergén-mentes otthonhoz:


Nagyon fontos a megfelelő környezet kialakítása, hiszen legtöbbet maga az allergiás beteg tud azért tenni, hogy a számára káros hatásokat elkerülje, ha megtanulja és alkalmazza az alábbi hasznos tippeket.

Az allergén mentes otthonhoz hozzátartozik a friss levegő, azonban a pollenallergiások a lakás ablakát pollenszezonban nappal inkább tartsák zárva, lehetőleg csak az éjszakai órákban szellőztessenek. A levegő páratartalmát tartsák 50% alatt, amellyel megakadályozhatják a penészgomba növekedését!
Használjanak páramentesítőt a pincében és a lakás más helyein, ahol a penész összegyűlhet, a készülékeket pedig tisztítsák legalább hetente.

A szénanáthás betegek környezetében ne dohányozzanak, különösen ne a lakásban.
A pollenallergiás betegek takarítás, porszívózás, festés közben használjanak maszkot és kesztyűt, hogy elkerüljék a porral és vegyszerekkel való érintkezést.
A lakás díszei a zöld növények, a szénanáthás betegek azonban csak olyan növényeket, virágokat tartsanak, amelyek nem váltanak ki tüneteket bennük.
A heti szokásos takarításon felül javasolt rendszeresen nedves ruhával portalanítást végezni, és lehetőség szerint nagyon kevés porfogót tartani a lakásban.

 

JAVASOLT ÁSVÁNYOK:

 

AVENTURIN, CIRKON, KÉPJÁSPIS, LÁPISZ, MOHAACHÁT

 

Az ásvány ékszerek megvásárolhatóak WebShop oldalunkon:

                                          

                                       http://store24.hu/asvanyekszer/kezdolap

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.